پنجشنبه ۲۴ آبان ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 14, 2024
حجت الاسلام مهدوی ارفع، معاون آموزش حوزه علمیه خراسان

حوزه/ رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد استان‌های خراسان گفت: مسجد می‌تواند و باید با تقویت نقش اصیل خود و با لحاظ محوریت در جامعه، ظرفیت را برای تربیت نیروی انسانی در تراز تمدن نوین اسلامی فراهم آورده و الگویی جامع از انسان تربیت‌یافته در ساحت‌های مختلف ارائه کند.

حجت‌الاسلام مجتبی مهدوی ارفع، رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد استان‌های خراسان، در نشست شورای مدیران مرکز رسیدگی به امور مساجد استان‌های خراسان، عدم اتخاذ رویکرد صحیح نسبت به مسجد را ریشه‌ نگاه حداقلی به مسجد دانست و گفت: باید دو نگاه و رویکرد تربیتی و نهادی نسبت به مسجد تقویت شود.

وی افزود: بر اساس مضامین دینی و بیانات امامین انقلاب، مسجد در رویکرد تربیتی، پایگاه و کانون اصلی تربیت می باشد و باید مرکز تربیت اعتقادی، عبادی، سیاسی، اجتماعی و اقتصادی جامعه باشد و در رویکرد نهادی، مسجد، بستر و نهاد محوری ارائه‌ خدمات مختلف اجتماعی و اداره‌ جامعه‌ اسلامی است.

وی ضمن اشاره به لزوم تعریف ساحت‌های مختلف تربیت افزود: مسجد می‌تواند و باید با تقویت نقش اصیل خود و با لحاظ محوریت در جامعه، ظرفیت را برای تربیت نیروی انسانی در تراز تمدن نوین اسلامی فراهم آورده و  الگویی جامع از انسان تربیت‌یافته در ساحت‌های مختلف ارائه کند.

حجت‌الاسلام مهدوی ارفع در ادامه نهادها و تشکل‌های مسجدی را بستر اقدامات تربیتی مسجد دانست و گفت: رویکرد و نگاه نهادی به مسجد به این معنا است که مسجد را مجموعه‌ای از نهادهای توانمند در ارائه‌ی خدمات اجتماعی بدانیم و از ظرفیت نهادهای مسجدی برای تحقق تربیت نیروی انسانی در تراز تمدن نوین اسلامی بهره گیریم.

وی تقویت نقش نهادی مسجد را ریل‌گذاری برای تحقق نقش تربیتی مسجد خواند و افزود: سخت‌افزار و نرم‌افزار مسجد باید به گونه‌ای باشد تا بتواند از امکانات و ظرفیت خود برای تحقق هدف تربیتی و تقویت نهادی خود بهره گیرد.

رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد استان‌های خراسان با اشاره به اصول محلّه‌محوری، مسجدمحوری و امام‌محوری، امام جماعت را محور تربیتی و نهادی محلّه نامید و یادآور شد: امام‌محوری در مسجد، زمینه‌ساز ایجاد شبکه‌ی امامت و ولایت، از امام جامعه‌ی اسلامی تا امام محلّه است و استفاده از این شبکه، ما را به تحقّق تربیت اسلامی و زمینه‌سازی برای ایجاد تمدن نوین اسلامی نزدیک می‌کند و عدم توجه به این اصل، زمینه‌ساز انحراف تربیت و خدمات از مسیر صحیح خواهدبود.

وی ضمن اشاره به تدوین راهبردهای ده‌گانه‌ی مرکز رسیدگی به امور مساجد استان‌های خراسان برای رسیدن به مسجد مطلوب، تحقق این راهبردها را منوط به تقویت دو رویکرد تربیتی و نهادی نسبت به مسجد دانست و گفت: باید نقشه‌ راه ما در مرکز، تقویت این دو رویکرد و تعریف مسجد تراز انقلاب اسلامی در سایه‌ی این دو نگاه باشد و بر این اساس، تقویت جایگاه مسجد در اسناد بالادستی و بهینه‌سازی سخت‌افزاری و نرم‌افزاری مسجد و بهبود وضعیت سرانه‌ی مسجد مورد مطالبه قرار گیرد.

انتهای پیام/313/25

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha